Cosinus-phi-verbetering

Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden installaties ten behoeve van cosinus-phi-verbetering.­ Als specialist op dit gebied inventariseren en meten we eerst uw situatie en geven daarna aan de hand van de resultaten een goed advies. Inzicht in de situatie is noodzakelijk om op een juiste manier te kunnen compenseren. Alle soorten cosinus-phi-compensatie kunnen we leveren en we adviseren u een juiste compensatie te kiezen voor verschillende toepassingen. De juiste keuze maakt het verschil, zowel in levensduur van de apparatuur, in technische mogelijkheden als investering en terugverdientijd.­

Ruime ervaring

Ons team heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van cosinus-phi-verbetering. De ontwikkelingen aan de verbruikerskant zijn in die periode sterk ontwikkeld. Ook de cosinus-phi-apparatuur is verder ontwikkeld en in meer of mindere mate aangepast aan het gedrag van de huidige elektrische gebruikers. Door deze kennis van zaken kunnen we u dus van een juist advies dienen. Hoeveel, waar en met welke apparatuur compenseren is een vraagstuk waarbij we u van dienst kunnen zijn.

Onderhoud

Een cosinus-phi-batterij bevat geen draaiende delen dus mechanisch is er geen slijtage. Wel is er onderhoud nodig en wij adviseren een periodieke check uit te (laten) voeren. Een condensator heeft niet het eeuwige leven, sterker; deze verouderen door verschillende oorzaken. Net als bij verlichting is er een limiet aan de levensduur van een condensator. Afhankelijk van netvervuiling, spanningsniveau en temperatuur kan de levensduur van componenten erg verschillen.

Als met regelmaat e.e.a. gecontroleerd wordt, dan is vast te stellen of:

  • de installatie naar behoren werkt
  • er technische problemen (aan het ontstaan) zijn
  • de condensatoren nog voldoen

Door regelmatig onderhoud bent u tijdig op de hoogte van komende reparaties, zijn deze in te plannen, komt u niet voor (financiële) verrassingen te staan en is bekend of de installatie nog aan de specificaties voldoet.

Voor onderhoud aan alle merken cosinus-phi-installaties kunnen wij u van dienst zijn.